divendres, 27 de setembre del 2013

CURS 2013-2014




 PREGUNTES FREQÜENTS



ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES D´ALUMNES:

Què és una Associació de Mares i Pares d´Alumnes (AMPA)?
És un col·lectiu de persones associades, la preocupació principal de les quals és defendre els interessos de les mares, pares i tutors d´alumnes i saber i participar en tot el que rodeja el món de l´educació (Llei Orgànica 1/2002, reguladora del Dret d´Associació).

Pot haver-hi més d´una AMPA en un centre educatiu?
Si, però no és aconsellable per la desunió entre els pares, sempre hi ha interessos enfrontats i inclús els professors poden prendre partida en això, i els principals perjudicats són els alumnes.

Legalment com es denomina a una Associació?
Persona Jurídica (art.35 del Codi Civil)

Quins interessos defén una AMPA?
Els de les mares, pares i tutors dels alumnes en tot  lo referent al món de l´educació respecte als alumnes (Art.5º Llei Orgànica 8/1985, 3 de Juliol, Reguladora de l´Educació LODE i Decret 126/1986 de 20 d´octubre del Consell de la Generalitat Valenciana).

Com cal fer les comunicacions o reclamacions a les Administracions Públiques?
Sempre per escrit i presentades en el Registre de la Institució corresponent i per duplicat, per a quedar-se una còpia i tindre constància d´això. Si és de l´Administració autonòmica, també es pot presentar en qualsevol oficina PROP més pròxima o en els ajuntaments que tinguen convenis amb la Generalitat Valenciana. En el cas que l´escrit es dirigisca a l´Administració central de l´Estat, es pot presentar en el Registre de la Subdelegació del Govern en cada capital de província. En cas de enviar-ho per correu, ha de ser per mitjà de carta certificada, ficant l´escrit dins del sobre davant  del funcionari de correus i que aquest segelle ambdós impresos.

Què és la Junta Directiva de l´AMPA?
És un òrgan de gestió i execució de l´AMPA, integrat mínimament per un president/a, secretari/a i tresorer/a i la resta si els haguera vocals, les directrius dels quals estan marcades per allò que s´ha aprovat per l´Assemblea General, els estatuts de l´AMPA i legislació vigent en cada moment.

Quantes persones són necessàries per a crear un AMPA?
Un mínim de 3, (president, secretari i tresorer) segons l´art 5 de la  Llei 1/2002 de 22 de març.

Com han d´actuar els dirigents de les AMPAs?
De forma que totes les activitats o fins vagen dirigides a defendre els interessos de les mares, pares i tutors dels alumnes, i si per alguna circumstància haguera que pagar els pares certes activitats als alumnes s´han de realitzar sense ànim de lucre.

Quines actuacions ha de realitzar la Junta Directiva d´una AMPA?
Les emanades de l´Assemblea General, la dels seus propis Estatuts i la legislació vigent. Queda totalment prohibit realitzar activitats que no estiguen reflectides en els estatuts de l´AMPA o en els objectius i finalitats de la mateixa.

Cal notificar anualment la composició de la Junta Directiva a algun organisme públic?
Sí, cal notificar-ho quan hi haja alguna variació dels càrrecs de la Junta Directiva pel secretari/a de l´AMPA i amb el vistiplau del president/a, a l´Administració en el Registre d´Associacions i on estiga registrada l´AMPA. En cas de no notificar-ho constarà com que l´AMPA està dirigida pels últims components que ho van comunicar. Al mateix temps, si per alguna raó cal demanar un justificant de la composició de la Junta Directiva, si s´ha notificat, l´Administració en matèria d´associacions és l´única que ho pot fer de manera oficial.

Quins fins o objectius perseguix una AMPA?
Són entitats per a la participació i col·laboració en el funcionament dels centres educatius, a través dels òrgans que els són propis, així com allò que s´ha establert en els seus propis estatuts.

Pot el president de l´AMPA impugnar administrativament i judicialment qualsevol decisió contrària als interessos de l´AMPA?
Sí, de totes les maneres caldrà mirar els estatuts de l´AMPA per a esbrinar si necessita l´autorització de la Junta Directiva.

Les AMPAs poden actuar de forma mercantilista?
No, ja que perdrien la condició d´associacions i els privilegis que tenen aquestes.

L´AMPA té dret a tindre un despatx en el centre?
Sí. El director del centre ha de facilitar un local, sempre que siga sol·licitat, per al desenvolupament de les activitats internes. Art. 7 del decret 126/86 de 20 d´octubre del Consell de la  Generalitat Valenciana. Les AMPAs tenen dret a tindre el domicili fiscal en el centre escolar del que depenen.

L´AMPA té dret a tindre unes claus del centre?
Les AMPAs podran utilitzar els locals del centre per a realitzar les activitats que li són pròpies.  Els directors faciliten la integració d´aquestes activitats en el centre escolar i és prèvia la comunicació de les mateixes al director. Art. 7.1 i 7.2 del Decret 126/86 de Generalitat. La forma d´accés no està regulada però s´ha de facilitar el desenvolupament de les mateixes.

En horari escolar, l´AMPA ( la Junta Directiva) pot entrar al centre?
Sí. L´art. 7.1 del Decret 126/86 de Generalitat articula que es facilitarà la integració de les activitats de l´AMPA en la vida escolar, respectant el desenvolupament normal de la mateixa.

L´AMPA pot excloure en les seues activitats a xiquets o pares que no són socis d´AMPA (no paguen), quan l´activitat es realitzara en el centre?
No. El Decret 126/86 de Generalitat, l´art. 8.2 diu: "de les activitats extraescolars i complementàries organitzades per les Associacions de Pares d´Alumnes podran beneficiar-se tots els alumnes del centre en què es realitzen, no podent existir en cap cas ànim de lucre per la realització o prestació de les mateixes. Les dites activitats hauran d´ajustar-se a les directrius del Consell Escolar del Centre i integrar-se en la vida escolar del mateix pels òrgans competents". Quedant clar que no es pot excloure a cap alumne/a, si que podem establir altres criteris on el ser alumne fill de soci atorgue una certa preferència.

Les AMPAs poden realitzar les activitats tant extraescolars o no, en el centre escolar?
Sí, sempre que no s´impedisca l´horari lectiu del centre.

Es pot canviar el nom d´una AMPA?
Si, aprovant-ho en l´Assemblea General Extraordinària, i cal notificar-ho en el Registre d´Associacions, a la Delegació d´Hisenda i aquell organisme on estiga registrada l´AMPA. El número CIF de l´AMPA sempre serà el mateix.

Què és el CIF?
És el DNI de l´AMPA, el concedeix l´Agència Tributària del Ministeri d´Economia i Hisenda. Aquest número deu anar junt amb el nom de l´AMPA en les factures que haja d´abonar esta. També serveix per a obrir un compte bancari  a nom de l´AMPA i per a demanar subvencions a l´Administració.

Les AMPAs han de tindre totes el Codi d´Identificació Fiscal? 
Com a persona jurídica que és un AMPA és obligatòria tindre-ho i es deu citar en cada escrit dirigit a l´Administració pública en totes les seues dependències i oficines. En cas de no posar-ho en l´escrit pot ser rebutjat per l´Administració o demanar que es rebutge la part contrària afectada.

De la PGA, PEC … tenen obligació de donar-nos una còpia a l´AMPA i a tots els pares representants en el Consell Escolar del Centre?
Sí. Art.76.7 Decret 233/1977 i Art. 79.7 Decret 234/1977 de Conselleria d´Educació.

En cas de la PGA, amb quant de temps d´antelació deuen donar-la per a poder aprovar-la?
La documentació a tractar en CE s´haurà d´entregar amb una antelació mínima d´una setmana. Art. 64 Decret 234/1977 i Art. 60 Decret 233/1977.

Els llibres de l´AMPA han d´emportar-se a registrar a algun Registre?
No. La llei Orgànica 1/2002 no establix res respecte d´això.

Quals són els llibres obligatoris de l´AMPA?
Llibre de Socis, Llibre d´Actes i Llibre de Comptabilitat.

Hem de presentar la nostra comptabilitat en algun lloc?
En la majoria dels casos no. Depén si com a associació tenim algun tipus d´activitat econòmica i del pressupost.

Qui són els socis de l´AMPA i per la qual cosa seran els que figuren en el llibre de socis?
El que marque els estatuts de l´associació. Generalment el pare i la mare.

Què és l´Assemblea General de l´AMPA?
És l´organisme de participació de tots els associats de l´AMPA, que són convocats per la Junta Directiva per a decidir les actuacions que ha de seguir l´AMPA d´acord amb els estatuts i la legislació vigent.

Què ha d´aprovar l´Assemblea General de l´AMPA?
Com a mínim, els gastos i ingressos haguts durant l´exercici, pressupostos per al pròxim, quotes dels associats i les directrius que s´ha de seguir durant l´exercici dins de la legislació vigent i els seus propis estatuts, així com l´elecció o revocació de la Junta Directiva. També pot renovar nous estatuts.

L´Assemblea General d´una AMPA té autonomia pròpia?
Sí, sempre que no contradiga l´orde del dia, els seus propis estatuts i la legislació vigent en cada moment.

Els acords de l´Assemblea General i de la Junta Directiva deuen estar reflectits en actes?
Sí, en un llibre destinat per a això degudament segellat per l´autoritat competent en matèria d´associacions.També es poden realitzar per fulls solts i numerades i segellades per l´autoritat competent en associacions, per a realitzar les actes per ordinador.

Es pot tractar un altre tema que no estiga inclòs en l´orde del dia per la qual es va convocar l´Assemblea General?
Encara que l´Assemblea General tinga autonomia pròpia, com normalment no acudixen tots els associats d´una AMPA a una Assemblea General, no es pot tractar un altre tema que no estiga en l´orde del dia. Es deu convocar una altra Assemblea Generla Extraordinària per a tractar el tema en qüestió.

Amb quant de temps s´ha de convocar una Assemblea General Ordinària i Extraordinària, si en els nostres estatuts no ho marquen?
Ens atindrem a l´art. 12 de la Llei 1/2002 i a l´art. 37 de la Llei 14/2008 de Generalitat Valenciana. Mínim de 15 dies per a l´Assemblea General ordinària  I extraordinària.

S´han de portar dos llibres d´actes? En cas de portar-los, quina és la manera d´aprovar les actes tant d´Assemblees (ordinàries o extraordinàries) com de Juntes Directives?
No. Amb un únic llibre val. Les actes s´aproven una vegada llegides per majoria simple (els acords, depén del tipus d´acord. Art. 39 de la Llei 14/2008 de Generalitat). Les firma el secretari i el president. Si es redacta al finalitzar la reunió es pot aprovar l´acabar la mateixa. En cas contrari en qualsevol altra reunió i sempre que figure en l´orde del dia. No hi ha gens regulat i s´ha d´atendre al que figure en els Estatuts de l´associació.

Quan un soci per qualsevol motiu es dóna de baixa, eixe nombre de soci se li pot otorgar a un altre soci nou?
No hi ha gens regulat. L´article 16 de la Llei 14/2008 marca l´obligatorietat de mantindre-ho actualitzat.

Quan acaba el curs comptable d´una AMPA?
Quan indiquen els estatuts. La comptabilitat es porta per anys naturals si tenim activitat econòmica i declarem els impostos a l´Agència Tributària o a la Tresoreria General de la Seguretat Social. Nosaltres, des de l´associació, podem presentar un balanç de comptes anual a l´assemblea i que el període vaja de setembre a setembre o com esté indicat en els estatuts.

Cada soci té dret a tindre una còpia dels estatuts de l´associació? Deu l´AMPA proporcionar-li les còpies?
Els estatuts són un document que ha d´estar a disposició dels associats. S´entregarà una còpia als socis sempre que s´indique en els propis estatuts. En cas contrari per mitjà de sol·licitud als òrgans de representació. Art. 22.1 de la Llei 14/2008 de Generalitat.

Quantes persones integren la Junta Directiva? Quines són les seues funcions?
Les que determine els estatuts. Segons art. 42. 1 de la Llei 14/2008 de Generalitat. Les funcions també seran les regulades en els estatuts. L´esmentada llei només fa referència al secretari i al president.

Quina duració té el mandat de la Junta Directiva?
El que marque els estatuts. No pot excedir un termini de 5 anys. Art. 44.1 de la Llei 14/2008 de Generalitat.

Telèfons d´interés:
-010 Ajuntament
-012 Generalitat

Diferències clares entre el Registre d´Associacions i el Cens de la Conselleria. Com podem identificar fàcilment les cartes que rebem des d´aquestos organismes?
El Registre d´Associacions depén de Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana. En aquest registre estan inscrites totes les associacions de la Comunitat Valenciana. Llei 14/2008 de Generalitat Valenciana.
El Cens es crea per part de Conselleria d´Educació i és per a associacions de Mares i Pares d´Alumnes, federacions d´AMPAs i confederacions exclusivament. La inscripció en el mateix ens permet, per exemple, accedir a les ajudes que oferix Conselleria d´Educació a les AMPAs. Ordre de 4 de novembre de 1996.
També és interessant assabentar-se si l´Ajuntament de la localitat on pertany una AMPA té un cens o registre d´associacions de la localitat i inscriure´s. En la majoria d´ajuntaments hi ha ajudes o subvencions o podem sol·licitar instal·lacions, o material, per al desenvolupament d´alguna activitat.

Les AMPAs han d´estar totes censades en un registre d´associacions?
Si, és obligatori estar en un cens oficial d´associacions per a efectes de publicitat i poder adquirir la personalitat jurídica legalment i obtar a subvencions oficials.

A més d´estar registrada en un cens d´associacions, cal estar registrada l´AMPA en alguna entitat pública més?
Sí, sempre que es desitge tindre subvencions d´altres organismes oficials o donar a entendre de l´existència de l´AMPA, cal estar registrades en ajuntaments, Diputació, altres conselleries, etc.

Les AMPAs deuen estar registrades també en la Conselleria d´Educació?
Si, no és obligatori, però si l´AMPA vol obtindre alguna subvenció d´esta Conselleria deu estar registrada i a més esta Conselleria li dóna un Alfanumèric per al seu registre.
CONSELLS ESCOLARS:

Què és el Consell Escolar d’un centre educatiu?
És l´òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern dels centres.

Els Consells Escolars són òrgans col•legiats de l´Administració de l´Estat?
Sí, tots els consells escolars són òrgans col•legiats de l´Administració (Capítol II del Títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i de Procediment Administratiu Comú.

Què és un òrgan col•legiat?
Un òrgan col•legiat o pluripersonal és aquell del qual és titular un col•legi, és a dir, un conjunt de persones físiques, les distintes voluntats de les quals configuren una voluntat superior que és la voluntat d´òrgan col•legiat.

Qui integra els Consells Escolars?
Mestres o professors, pares o mares d´alumnes/as, alumnes/as, una persona laboral del centre, un representant de l´Ajuntament i, si és d´Ensenyança Secundària, un representant empresarial per la F.P.

Quins poden ser candidats al Consell Escolar?
Tots els pares, mares i tutors dels alumnes.

Quan han de realitzar-se les reunions del Consell Escolar?
Les reunions del Consell Escolar es celebraran obligatòriament en dia hàbil per a activitats docents, una vegada finalitzada la jornada escolar i que permeta l´assistència a tots els seus membres (artícle 59 ROC de Primària i article 63 del ROC de Secundària).

Qui convoca el Consell Escolar de Centre?
El Consell Escolar del centre és convocat pel director, que al mateix temps és el president del Consell Escolar.

A més del director o president del Consell Escolar del centre, qui pot convocar al Consell Escolar del centre?
Es pot convocar el Consell Escolar del centre, prèvia petició amb suficient antelació i per escrit, al president del Consell Escolar, havent firmat el document un terç dels components del Consell Escolar del centre, indicant en el mateix que siga inclòs en l’ordre del dia del pròxim Consell Escolar el tema o temes exposats en l´escrit.

És obligatòria l´assistència a les sessions del Consell Escolar?
Si, i en cas d´absència es deurà justificar. En el cas de què els absents siguen funcionaris, les faltes injustificades generaran la responsabilitat corresponent. En cas de ser pares d´alumnes, el propi Consell Escolar podrà establir les sancions que considere oportunes per tal d’evitar aquestes absències.

Amb quin reglament es regixen els Consells Escolars de centre així com les seues competències?
Amb el Reglament Orgànic i Funcional de Centre, més conegut per ROC o ROFC. Cal tindre en compte que hi ha un per a centres d´Infantil i Primària i un altre per a instituts de Secundària (Decret 233/1997 de 2 de Setembre pel qual s´aprova el Reglament Orgànic i Funcional de les Escoles d´Educació Infantil i els Col•legis d´Educació Primària i el Decret 234/1997 de 2 de setembre, pel qual s´aprova el Reglament Orgànic i Funcional dels Instituts de Secundària, publicats ambdós en el DOGV núm. 3073 del 8 d´Octubre de 1997.

Podrà un membre del Consell Escolar modificar l´acta de la reunió anterior?
En el moment en què siga llegida l´acta de la reunió anterior, el membre no conforme en l´acta, demanarà que conste en acta la rectificació d’alló amb que no està conforme o d´allò que no considere oportú. Per a comprovar-ho sempre pot demanar un certificat de l´acta al secretari del centre.

Pot un membre del Consell Escolar recórrer allò que s´ha aprovat en el mateix?
No, però haurà de constar en acta que s´oposa en el moment que es decidix la qüestió.

Qui pot impugnar les decisions del Consell Escolar?
Altres persones que no pertanguen al Consell Escolar i a les quals els afecte directament la decisió presa per aquest. L´AMPA, com a persona jurídica que defén els interessos dels pares i mares dels alumnes, pot impugnar les decisions del Consell Escolar.

A qui hi ha que recórrer per a anul•lar un acord del Consell Escolar?
Al director territorial d´Educació i, en cas de no estar conforme, al conseller d´Educació."

En cas de no estar conforme amb les decisions que es prenguen en el Consell Escolar del centre es pot dimitir com a membre del mateix com a signe de protesta?
Tota persona pot dimitir en senyal de protesta sobre unes decisions preses en el Consell Escolar per majoria o que vagen en contra de les seues conviccions. Totes les decisions preses i que es consideren injustes o il•legals, es defenen dins de les institucions legalment establides, fora d´elles resulta molt difícil defendre-les.

Per pertànyer a la mesa electoral per l´elecció del Consell Escolar del centre un pare, mare o tutora deixa de ser candidat electoral al mateix?
No, si es presenta com a candidat al Consell Escolar del centre, automàticament deixa de pertànyer a la taula electoral. Presentar-se com a candidat a unes eleccions és un dret constitucional reflectit en l´article 23 de la Constitució, per tant, privar d´una candidatura a algú pel fet de pertànyer a la mesa electoral, és privar d´un dret constitucional.

La Junta Directiva de l´AMPA pot presentar al Consell Escolar del centre propostes per a l´elaboració del Projecte Curricular del Centre (PCC), la Programació General Anual (PGC) del centre educatiu i reglament intern del centre?
Sí (veure Art.73 i 79 dels Decrets 233 i 234/1997 de 2 de setembre de la Generalitat Valenciana, respectivament, del ROC o ROFC).

Pot el president de l´AMPA col•laborar en l´equip directiu del centre escolar?
Sí, ( articles 75 i 78 dels Decrets 233/1997 i 234/1997 de 2 de setembre, respectivament del ROC o ROFC ).

En el Consell Escolar, la persona designada per l´AMPA es pot canviar quan es vullga? I entra per votacions?
Cada vegada que es produïsca una renovació parcial (cada 2 anys) la junta electoral sol•licitarà a l´AMPA la designació del seu representant (Art. 9.1 de l´Orde de 10 d´octubre de 1997). Si és l´AMPA qui designa directament, l´AMPA ho pot cessar i substituir quan ho estime convenient (i obligatòriament es renova cada 2 anys, encara que seguisca la mateixa persona).

La Junta Directiva de l´AMPA té potestat per a designar el representant directe al Consell Escolar?
Sí. És l´òrgan de representació de l´AMPA (la junta directiva) qui presenta el representant de l´Associació al Consell Escolar. Art. 126.4 de la EL 2/2006 d´Educació.

Les AMPAs poden presentar candidatures als consells escolars dels centres educatius?
Sí, i s´aconsella que siguen tots de la Junta Directiva, perquè hi haja una bona coordinació entre AMPA i Consell Escolar. També cal manifestar a qué FAPA pertanyen.

Amb quant temps han de donar la documentació en el Consell Escolar per a la seua aprovació?
Amb set dies en les convocatòries ordinàries i 48 hores en les extraordinàries. Art. 61.2 del Decret 233/1997 i Art. 64 del Decret 234/1997.

Qui marca l´hora de reunió en el Consell Escolar?
Las reunions del Consell Escolar es celebraran en dia hàbil per a les activitats docents, una vegada finalitzada la jornada escolar i que permeta l´assistència de tots els seus membres (Art 59.1 del Decret 233/1997 i Art 63.1 del Decret 234/1997). En la primera sessió del curs s´establirà el calendari de les reunions de caràcter ordinari, incloent aquelles que s´establisquen en el pla de treball del propi Consell Escolar (Art 59.2 del Decret 233/1997 i Art 63.2 del Decret 234/1997). El director del centre convoca formalment (Art. 19.8 Decret 233/1997 i art. 15.8 Decret 234/1).

Quan direm que un Consell Escolar és Ordinari o Extraordinari?
“El consell escolar es reunirà com a mínim una vegada al trimestre i sempre que el convoque el director o directora i ho sol•licite almenys un terç dels seus membres, i en aquest cas, es celebrarà el consell en el termini màxim de deu dies. En tot cas serà preceptiva, a més, una reunió en la primera quinzena de setembre i una altra al finalitzar el curs.../...En la primera sessió del curs s´establirà el calendari de les reunions de caràcter ordinari, incloent aquelles que s´establisquen en el pla de treball del propi consell escolar”. Art 59.2 del Decret 233/1997 i Art 63.2 del Decret 234/1997.

Si el director es nega a convocar un Consell Escolar Extraordinari, nosaltres podem convocar-lo?
El CE es reunirá sempre que ho sol•licite, almenys, un terç dels seus membres en un termini màxim de 10 dies. El director del centre, que és qui presidix el Consell Escolar, el convoca. Art. 19.8 Decret 233/1997 i art. 15.8 Decret 234/1997.

El director pot expulsar un alumne sense passar per Consell Escolar, ni per la Comissió de Convivència?
No. Decret 39/2008 de Generalitat.
Art 47.4. Les resolucions dels directors o directores dels centres docents públics podran ser revisades en un termini màxim de cinc dies pel Consell Escolar del centre a instància dels pares, mares, tutors o tutores legals dels alumnes, d´acord amb el que establix l´article 127 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació. A tals efectes, el director o directora convocarà una sessió extraordinària del Consell Escolar en el termini màxim de dos dies hàbils, comptats des que es va presentar la instància, perquè este òrgan procedisca a revisar, si és el cas, la decisió adoptada i proposar les mesures oportunes.
Art. 49.1 A l´incoar-se un expedient o en qualsevol moment de la seua instrucció, el director o la directora del centre, per iniciativa pròpia o a proposta de l´instructor o instructora i una vegada escoltada l’opinió de la Comissió de Convivència del Consell Escolar del centre, podrà adoptar la decisió d´aplicar mesures provisionals amb finalitats cautelars i educatives, si així fóra necessari, per a garantir el normal desenvolupament de les activitats del centre.
Art. 49.4. Davant de casos molt greus, i després de realitzar una valoració objectiva dels fets per part del director o directora del centre, per iniciativa pròpia o a proposta de l´instructor o instructora i escoltada la Comissió de Convivència del Consell Escolar del centre, de manera excepcional i tenint en compte la pertorbació de la convivència i l’activitat normal del centre, els danys causats i la transcendència de la falta, es mantindrà la mesura provisional fins a la resolució del procediment disciplinari, sense perjuí que esta no haurà de ser superior en temps ni diferent de la mesura correctora que es propose, excepte en el cas que la mesura correctora consistisca en el canvi de centre.

Les Activitats extraescolars d´una AMPA han d´estar aprovades pel Consell Escolar del centre?
Sí, és obligatori, així com notificar-ho a l´Ajuntament per escrit de les activitats que es van a realizar. En els centres públics es poden aprovar quan vullga o se sol•licite al Consell Escolar. En els centres concertats, han d´estar aprovats abans del mes d´octubre de cada començament de curs, després no dóna lloc a això.

Les Activitats no extraescolars d´una AMPA han d´estar aprovades pel Consell Escolar?
No, però és obligatori notificar-ho per escrit al director del centre. Es recomana presentar dos escrits, un perquè conste en l´entrada del registre del centre educatiu i un altre per a l´AMPA, per a demostrar que s´ha notificat.

Cada quant de temps hi ha eleccions a direcció?
Cada quatre anys. Article 136, punt 2, de la Llei 2/2006.

Les reunions amb els tutors són en horari escolar?
Dins de la seua programació horària, arreplegat en la PGA, està inclòs l´horari de tutories.

Qui proposa i aprova la modificació de l´horari d´entrada i eixida del centre?
El Consell Escolar. Estarà arreplegat en el Reglament de Règim Interior. L´horari lectiu ve marcat per l´Orde d´11 de juny de 1998 i en el punt octau i nové i de qui és competència.

Els autobusos escolars estan obligats a portar cinturó de seguretat als seients?
Sí. Només els autobusos fabricats després d´octubre de 2007 estan obligats a portar cinturons de seguretat. Ve especificat en el RD 965/2006 d´1 de setembre, en l´article únic punts 3 i 9.

Agraïm a FAPA Castelló aquest resum recordatori de dades d'interès per a tots